CarCollect.com ----
All-in-one automotive platform

Voor deze innovatieve speler mochten wij de merkstrategie, het merkverhaal, de brandmovie en het webdesign ontwikkelen.

40.000

transacties in 2021

8

landen actief

4.000

bedrijven aangesloten

Changing the automotive industry

CarCollect wil al sinds 2010 de traditionele auto-industrie innoveren. Het online verhandelen van voertuigen eenvoudiger, sneller en winstgevender maken. Dat is waar ze voor gaan met een alles-in-één automotive platform. Ze hebben de ambitie het grootste automotive netwerk van de wereld te worden. Voor deze ambitieuze techspeler werden we ingeschakeld om het merk aan te scherpen en verder te ontwikkelen met o.a. een nieuwe brandstory, brandmovie en webdesign.

Een nieuwe brandstory en brandmovie

Uit verschillende interactieve, strategische sessies met het projectteam zijn we tot een herpositionering van het merk gekomen. Aan de hand van de Every Day brandbase komen we samen stap voor stap tot de kern van CarCollect: de merkessentie. Deze merkessentie was het vetrekpunt voor de ontwikkeling van het nieuwe verhaal van CarCollect.

En hoe kan je dit nieuwe merkverhaal nou beter vertellen dan via een brandmovie? Samen onze partners Wars & This Is Us ontwikkelden we een ijzersterke brandmovie welke we natuurlijk hebben gelanceerd op de grote schermen van C-Cinema.

Van een sterk merk naar een sterk platform

Met een groot team van interne engineers voor de eigen software heeft CarCollect alle technische kennis in huis om zware techniek te ontwikkelen. Echter is het ontwikkelen van een uniek, gebruiksvriendelijk webdesign een heel ander verhaal. Daar kan het team van online designers van Every Day juist wel wat mee.

Vanuit het functioneel ontwerp en de wireframes gingen de UI/UX designers aan de slag. Met gebruiksvriendelijkheid, conversie en beleving als uitgangspunten is er een volledig nieuw webdesign ontwikkeld wat aansluit bij de nieuwe propositie van CarCollect. De engineers van CarCollect hebben dit vervolgens weer gebouwd. Een mooi voorbeeld van een goede onderlinge samenwerking met een mooi resultaat!

CarCollect x Every Day - Driven by ambition

Een aangescherpte merkstrategie en merkverhaal wat de basis was voor een hele toffe brandmovie, met een doorvertaling naar het webdesign. Dit zijn de projecten waar wij blij van worden. Het resultaat van een ambitieus team van specialisten wat samen is gekomen om CarCollect naar het volgende niveau te brengen. Vanuit een prettige samenwerking samen tot een resultaat gekomen vanuit waar deze innovatieve speler vol door kan bouwen op zijn missie: het veranderen van de traditionele automotive industrie!

Klaar voor een digitaal avontuur?

Wij denken graag met je mee!

Start intake

Meer cases

Bekijk meer werk

Jouw merk toevoegen
aan onze succesverhalen?

Sta jij binnenkort ook in dit mooie lijstje met namen? Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal en ambities. Laten we samen het maximale uit jouw merk halen.

Scroll naar boven