3 min read

Een chatfunctie op jouw website

Chatfuncties op websites worden steeds vaker gebruikt. Wij maken ook gebruik van een chatfunctie. In deze blog kijken we naar waarom een chatfunctie voor jouw bedrijf kan werken.

Sparren over jouw marketing?

Samen sparren met onze experts en stap vol inspiratie de deur uit.
Vrijblijvend sparren

Waarom een chatfunctie.

Er vindt via heel veel kanalen communicatie plaats. Denk hierbij aan telefoon, email, advertenties, live chats etc. De mogelijkheden om contact op te nemen met een bedrijf zijn dan ook bijna eindeloos.

 

Uit onderzoek blijkt dat een livechat het beste gewaardeerd wordt door de gebruiker. Het is een snelle manier om hulp te bieden op een persoonlijke manier. Dit kan makkelijk gerealiseerd worden door een foto te gebruiken van de persoon waarmee jij in gesprek bent in de chat. Hierdoor zal er sneller een persoonlijke connectie met de bezoeker worden gemaakt.

 

Hogere tevredenheid

Met een chatfunctie bied je directe ondersteuning voor bezoekers op de website. Het is een van de snelste en handigste manieren om klanten in contact te brengen met jouw bedrijf. Om een email te sturen of te bellen zijn er vaak meer handelingen nodig. Daarnaast waarderen klanten een snel antwoord op hun vragen. Mensen van vandaag de dag zijn niet geduldig genoeg om te wachten op reactie op hun mailtje wat ze al twee uur geleden hebben gestuurd. Door snelle en efficiënte ondersteuning te bieden zijn ze minder ongeduldig. Wat de tevredenheid en loyaliteit van klanten vergroot!

Anonimiteit

Ook zorgt het voor een hogere tevredenheid omdat een chatfunctie anoniem is. Bezoekers in de chat kunnen gewoon een vraag stellen zonder formaliteiten (of grammatica) die ze tegen zouden kunnen houden. Wanneer er een e-mail gestuurd zou moeten worden kunnen mensen aarzelen omdat ze hun e-mailadres moeten weergeven, dat vaak ook hun naam bevat.

 

En via de telefoon, zelfs als je jouw naam niet noemt, voelt het al intiem om met iemand te praten. Voor veel mensen is dit dan ook een brug te ver. Waardoor een chatfunctie de ideale optie is! Het kanaal biedt voor gebruikers de mogelijkheid voor anonimiteit.

Conversie

Een belangrijke reden waarom steeds meer bedrijven gebruik maken van een chatfuntie is omdat het hun kans op verkoop aanzienlijk verhoogt. Onderzoek kan deze positieve chat-conversie-relatie bevestigen. Als voorbeeld kunnen we een case study met Virgin Airlines nemen. Door het gebruik van een chatfunctie op de website was de conversie 3,5 keer hogere dan wanneer het bedrijf werd gemaild. Ook interessant in deze case was dat de chatters een 15% hogere gemiddelde bestelwaarde hadden in vergelijking met degenen die de chat niet gebruikten.

 

Wil jij meer weten over een chatfunctie? Neem contact op met onze professionals.

Most read

| Thijs Seelen

Mogelijkheden & valkuilen van OpenAI en ChatGPT voor Online marketing

| Manouk Dudok

Every Day is het beste stagebedrijf! 🚀

DIA Dutch interactive awards
| Sander Dircken

DEB genomineerd voor Dutch Interactive Awards (DIA)!

| Wouter Koen

Onderdeel van Dutch Digital Agencies

| Nicolette van 't Westeinde

Summer Vibes met Every Day ☀️

Word slimmer en mis nooit een update

Maak vandaag het verschil met de kennis van morgen door de inspiratie uit onze nieuwsbrief over trends, projecten en andere ontwikkelingen.

Ruim 200+ ambitieuze ondernemers en marketeers zijn al aangemeld!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
1 mailing per maand