Communicatiecampagne

--- Samen aan de bak!

In opdracht van afvalinzameling – en reinigingsbedrijf Saver voor de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge en Woensdrecht.

800K

Website bezoekers in 24 maanden

400K

Bereik via social media kanalen

2.5K

Deelnames aan afval Quiz

Activerende campagne voor gedragsverandering

De doelstelling van het initiatief was vanaf moment 1 helder. Met een aansprekende en vernieuwende communicatiecampagne verschillende doelgroepen bereiken en activeren om aan de slag te gaan met het (nog) beter scheiden van (rest)afval.

Met als hoofddoel de landelijke VANG-doelstelling: van 250 kilo naar 100 kilo restafval per inwoner per jaar. Every Day is na een pitchtraject unaniem verkozen als de strategische – en uitvoerende partner voor deze communicatiecampagne.

Iedereen aan de (afval)bak!

Iedereen heeft zijn eigen motivaties en weerstanden bij het thema afval scheiden. Een belangrijk vertrekpunt voor deze campagne was dan ook een creatief concept vanuit waar we verschillende motivaties van verschillende doelgroepen kunnen belichten.

Voor de een is dit het financiële voordeel. Voor de ander juist de toekomst of een beter milieu. Wat de motivatie ook is, elke inwoner moet geactiveerd worden om aan de slag te gaan. Het doel bereik je niet alleen, dat doen we samen. En zo werd het concept samen aan de bak geboren.

Strategisch fundament op basis van gedragsverandering

De campagne is veel meer dan een concept. Het strategisch fundament is essentieel voor het bereiken van doelstellingen. De strategie van deze campagne is verweven met het proces van gedragsverandering. Het gedrag van de bewoners moet beïnvloed en positief veranderd worden.

Samen met gedragswetenschappers is er een model ontwikkeld wat dient als strategisch fundament.

Wil jij samen campagne voeren?

Onze experts tonen graag de mogelijkheden.

Start intake

Meer cases

Bekijk meer werk

Jouw merk toevoegen
aan onze succesverhalen?

Sta jij binnenkort ook in dit mooie lijstje namen? Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal en ambities. Laten we samen het maximale uit jouw merk halen.

Scroll naar boven