Peeters Group -- Complete

digitale transformatie

Peeters Landbouwmachines produceert duizenden landbouwmachines per jaar die naar meer dan 45 landen worden geëxporteerd. Met een team van 170+ medewerkers staan ze iedere dag klaar om de machines volledig naar wens te produceren.

+450

Machines op 1 platform in 4 talen

210

Nieuwe leads in 3 maanden

+129%

Stijging websitebezoekers

Vernieuwende online visie van Peeters Group

Het merk staat er al jaren om bekend een gamechanger te zijn. Met de ontwikkeling van allerlei nieuwe machines en merken weten ze de internationale markt continu weer met iets nieuws te verrassen.

De wereld van landbouwmachines is vrij sterk offline georiënteerd, maar Peeters Group vond dat daar verandering in moest komen. Het idee werd geboren een online configurator te ontwikkelen inclusief corporate website & webshop.

Een samenwerking van specialisten

Een project als dit vraagt natuurlijk om verschillende expertises. Niet alleen van de machines zelf, maar ook van de interne bedrijfsprocessen of technische mogelijkheden.

Aangezien de wens er was om dit project snel in een pilot te kunnen lanceren is er dan ook besloten om dit project te realiseren met een samenwerking van specialisten. Samen met Picario (visualisatie), Logictrade (configurator) en We Boost Brands (projectmanagement) staken we de koppen bij elkaar hier een succes van te maken.

We combineerden het beste van alle partijen en kwamen snel tot een mooi resultaat.

Techniek onder de motorkap

Een maatwerk configurator waarbij we gebruik maken van de data vanuit een externe partij vraagt om een stabiele en gedegen oplossing. Zo ontwikkelden we een maatwerk API als tussenlaag tussen de configurator en Logic Trade Infinity, de externe configuratieservice. De front-end is ontwikkeld in Vue.js waarbij we tevens de configurator als Progressive Web App beschikbaar hebben gemaakt. Zo is deze ook als web-app te installeren op mobiele devices.

Door ontwikkeling van een API is de configurator daarnaast in staat om specifieke data zoals offerte aanvragen terug te schieten naar Logic Trade. Accountmanagers van Peeters Group kunnen deze offertes vervolgens gemakkelijk vanuit Logic Trade opvolgen. Door de API koppeling tussen configurator en configuratieservice blijven tevens de laatste prijswijzigingen voor bepaalde machine-opties altijd up-to-date.

Corporate website met 450+ machines in 4 verschillende talen

Om de internationale ambities van Peeters Group te ondersteunen is de nieuwe website vanaf livegang beschikbaar in 4 talen.

En daar blijft het niet bij. Naast de Nederlandse, Engelse, Duitse en Franse taal komen er snel nog 5 talen bij. Gemakkelijk schaalbaar en een gebruiksvriendelijke omgeving om content toe te voegen waren bij start ontwikkeling dus essentieel.

Daarnaast is er een koppeling gerealiseerd met het Logic Trade ERP waar alle landbouwmachines van Peeters Group beheerd worden. Deze 450+ machines in vier talen worden met al hun specificaties automatisch ingeladen op de website. Wanneer er een wijziging is aan een machine in het ERP, wordt deze wijziging in machine ook doorgevoerd op de website. Wel zo makkelijk!

Meer cases

Bekijk meer werk

Jouw merk toevoegen
aan onze succesverhalen?

Sta jij binnenkort ook in dit mooie lijstje met namen? Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal en ambities. Laten we samen het maximale uit jouw merk halen.

Scroll naar boven