Communicatie campagne

--- Roosendaal aan de bak

Vanuit het programma VANG - Huishoudelijk afval (HHA) zal elke gemeente de nodige de stappen zetten om te groeien naar een volledige circulaire economie in 2050! De gemeente Roosendaal neemt het initiatief de inwoners te motiveren middels de motiverende campagne Roosendaal aan de bak!

25%

Daling restafval per inwoner in Roosendaal

32%

Méér plastic, blik en drankenkartons ingeleverd

15

Scholen kregen het keurmerk Schone School

Samen aan de bak vs. Roosendaal aan de bak

De gemeente Roosendaal wilt extra aandacht besteden aan specifieke focusthema’s. Zodoende is er binnen de overkoepelende campagne ‘Roosendaal aan de bak ontwikkeld’.

RSD aan de bak is een activerende campagne waarmee we verschillende doelgroepen aanspreken om beter om te gaan met het scheiden van (rest)afval en zwerfafval. De campagne richt zich op jongeren, scholieren, ondernemers en inwoners.

Mini campagnes met een boodschap!

Binnen deze grote campagne zijn er allerlei ‘mini focus campagnes’ opgezet. Denk hierbij aan Zwerfafval rondom Afhaalrestaurants, Mondkapjes, een Kerstbomenactie, een Landelijke Opschoondag of een campagne voor Hangjongeren.

Bij deze laatste campagne was het thema IT’S YOUR CHOICE! Een video die jongeren bewust maakt van zwerfafval, hun rol hierin en hoe dat beter kan.

Hét afvalplatform RSDaandebak.nl

Het is bekend dat er rondom afval(scheiden) een hoop regels zijn. Wat mag je waar bij gooien? Wanneer mag iets naar de milieustraat of niet? Wanneer mag mijn bak aan de straat? Al deze vragen kan je vinden op het duidelijke platform RSDaandebak.nl. Sparren met de afvalcoach Annabelle?

Altijd op de hoogte van de nieuwste tips over het scheiden van afval? In opdracht van de gemeente moest het platform dé bron zijn om de inwoners van Roosendaal te helpen om beter om te gaan met afval, en dat is gelukt!

 

Word afvalheld!

De campagne Samen aan de bak is veel meer dan alleen het uitdragen van de boodschap. Zo kan je je bijvoorbeeld aanmelden als vrijwilliger in de gemeente om te helpen bij het opruimen van zwerfafval. De gemeente verzorgt het materiaal zoals grijpers, karretjes en vuilniszakken.

Every Day is trots op dit project aangezien het bijdraagt aan een betere bewustwording en belang van afval scheiden. De inwoners van de gemeente Roosendaal worden op een positieve manier gestimuleerd om elk hun steentje bij te dragen.

Wil jij samen campagne voeren?

Onze experts tonen graag de mogelijkheden.

Start intake

Meer cases

Bekijk meer werk

Jouw merk toevoegen
aan onze succesverhalen?

Sta jij binnenkort ook in dit mooie lijstje namen? Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal en ambities. Laten we samen het maximale uit jouw merk halen.

Scroll naar boven