3 min read

Responsive design, wat houdt het in?

Dinsdagavond half zeven, de tafel is net afgeruimd en je ploft neer op de bank na een lange dag werken. Je pakt je telefoon erbij om nog even die ene stoel op te zoeken die je vandaag hebt gezien. Wellicht dat je dat eerder vandaag ook al op je telefoon hebt gedaan.

Met jou en vele andere maken steeds meer gebruik van een ander device om websites te bezoeken. 67% procent van al het online verkeer gaat via mobiel. Dit maakt het voor jou belangrijk dat je website responsive is.

Neem contact op met een van onze online experts

Wij helpen je verder om mee te denken over jouw website.
Vrijblijvend sparren

Responsive website

Maar wat is dan een responsive website? Dit is een website waarvan de lay-out en content zich aan het apparaat van de bezoeker aanpast. Of je nu op je iPhone X, Windows computer of Samsung Galaxy zit, de website is zo gemaakt om de bezoeker de optimale user experience te geven.

 

 

Factoren voor een verbetering van UX

Maar draagt een responsive website dan alleen bij aan de user experience? Nee, er zijn nog een aantal factoren waardoor een responsive website wenselijk is. Je kan hierbij denken aan:

 

  • Een langere bounce rate; Doordat de website gebruiksvriendelijk is zal de bezoeker minder snel afhaken, waardoor het bounce rate laag blijft.
  • Korte laadtijd; De website is geoptimaliseerd voor het device waarmee de bezoeker de website bezoekt.
  • Sterke toename mobiel gebruik; We hebben al gezien dat 67% van het online verkeer via mobiel gaat. Daarnaast heeft 4 op 5 Nederlanders een smartphone in bezit. Dit percentage zal in toekomst alleen maar toenemen.
  • Oriëntatie en besluit; De situatie die aan begin werd geschetst komt veelvoudig voor. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 60% van de consumenten hun aankoop start vanaf mobile.

 

Responsive is een must

Kortom, het is belangrijk om in te spelen op deze verandering. Vandaag de dag kan je niet meer zonder een responsive website. Binnen een sterk online concurrerende wereld moet je mee met deze veranderingen.

 

Wil jij hierover sparren? Kom in contact met een van onze professionals.

Most read

| Thijs Seelen

Mogelijkheden & valkuilen van OpenAI en ChatGPT voor Online marketing

| Manouk Dudok

Every Day is het beste stagebedrijf! 🚀

DIA Dutch interactive awards
| Sander Dircken

DEB genomineerd voor Dutch Interactive Awards (DIA)!

| Wouter Koen

Onderdeel van Dutch Digital Agencies

| Nicolette van 't Westeinde

Summer Vibes met Every Day ☀️

Word slimmer en mis nooit een update

Maak vandaag het verschil met de kennis van morgen door de inspiratie uit onze nieuwsbrief over trends, projecten en andere ontwikkelingen.

Ruim 200+ ambitieuze ondernemers en marketeers zijn al aangemeld!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
1 mailing per maand