B2B & B2C

Een goede webshop voor zowel B2B als B2C

Vaak ontwikkelen we webshops voor B2C om consumenten gemakkelijk producten te laten aanschaffen. Echter zien wij steeds meer dat ook B2B organisaties overstappen op slimme e-commerce platformen. Waarom zou je het immers je klanten niet een stuk makkelijker maken om bij je te bestellen? Het heeft daarnaast veel voordelen voor jouw eigen organisatie met het oog op bijvoorbeeld de administratie en processen. Kortom, kansen genoeg voor een B2B webshop!

Een webshop ontwikkelen voor B2B en/of B2C

Even samen sparren met één van onze experts en stap vol inspiratie de deur uit.

Neem contact op

Wat wil een B2B klant?

Een veel gemaakte fout is dat B2B bedrijven er vaak al vanuit gaan dat ze weten wat hun klanten willen.

Echter is online gedrag heel anders dan offline gedrag en daarom zijn dit soort aannames een gevaarlijke valkuil. Het is goed om te starten met een goed onderzoek naar wat jouw klant wil. Wat verwachten zij van jouw webshop? Waarmee zijn zij geholpen? Met welke buyer persona’s heb je te maken? Dit zijn cruciale vraagstukken binnen de ontwikkeling van het strategische fundament voor de webshop.

Maak het persoonlijk!

Het voordeel van een webshop is dat je het heel persoonlijk kunt maken. Meer dan 80% van de B2B bedrijven merkt een stijging in conversies na het personaliseren van de webshop.

Hoe je kunt personaliseren? Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke aanbiedingen op basis van de bestelgeschiedenis, specifieke prijzen voor die klant of suggesties met nieuwe producten. Jij kent die klant persoonlijk, bedien hem ook zo. Werk hierbij slim en put uit data van klanten die je uit het ERP – of CRM-systeem kunt halen.

Slim werken door integratie van bestaande systemen

Bij B2B platformen heb je te maken met veel verschillende rollen. Zo kan de manager bestellen, maar ook de directeur of de financiële afdeling. Deze verschillende rollen hebben verschillende wensen. Door een slimme inrichting van je webshop kan je hierop inspelen. De kans is namelijk groot dat deze informatie al ergens te vinden is in je ERP of CRM-systeem. Wij adviseren dan ook altijd koppelingen te maken. Daarnaast kijken we graag naar de mogelijkheden van marketing automation om jouw B2B webshop zo slim mogelijk te maken, zoals gepersonaliseerde content of voorspelde bestellingen. Dit soort toepassingen kunnen een groot verschil maken en zijn alleen te integreren bij koppeling met bestaande systemen.

De ontwikkeling van jouw B2B webshop is pas het begin

De sleutel voor succes met een webshop is namelijk het onderhouden en structureel door ontwikkelen. Combineer dat met een goede digitale strategie en slimme online marketing en je hebt een formule voor succes met jouw B2B platform. Onze specialisten analyseren met slimme tools om vanuit die analyse met concrete optimalisaties te komen. Zo worden al onze projecten steeds een beetje beter. Dat is de manier om te werken aan groeiende resultaten. Denk groot, start klein en groei slim.

Een nieuwe website ontwikkelen?

Even sparren samen?

Goed plan. Het kan zou zo maar je leven kunnen veranderen. Laat hier je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk.

Naam(Vereist)
Wat te drinken?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct appen, bellen of mailen?

Onze Product Owner Davy in ’t Veen beantwoordt graag je vragen.

Davy in ’t Veen

Product Owner

+31 (0)85 021 11 21 hello@every-day.nl

Bekijk hier onze succesverhalen!

Selecteer de services in jouw branche en we laten je graag relevant werk zien.

Succesverhalen

Bekijk meer werk

Het maximale uit jouw webshop halen?

Wij leren jou en je ambities graag kennen! Samen bepalen we een slimme combinatie van strategie, design en technologie om jouw doelen te realiseren.

Scroll naar boven