Wristler โ€“--
Horloge handelsplatform

Een internationaal handelsplatform voor exclusieve horloges waarbij veiligheid en transparantie tussen koper en verkoper voorop staan. In opdracht van WRISTLER ontwikkelden we een uniek en exclusief handelsplatform voor horloges in het hoger segment.

+5.5K

horloge advertenties

+100

gecertificeerde juweliers aangesloten

+1.7K

watch-enthousiasts actief op WRISTLER

Buy your next treasure

De exclusieve horlogemarkt is booming. Met name de handel in exclusieve (vintage) horloges van merken als Rolex, Patek Philippe, Audemars Piquet en zo kunnen we nog even doorgaan. De markt is groot, de bedragen die ermee gemoeid zijn, zijn nog groter. Hiermee is het tevens een markt waarbij het essentieel is dat je als koper weet wat je koopt. Of het horloge wel echt is en of de verkopende partij wel te vertrouwen is.

WRISTLER zorgt ervoor dat alle handelaren en juweliers (verkopers) gecontroleerd worden alvorens ze toegang krijgen tot het afgeschermde handelsplatform. Gewoonweg om ervoor te zorgen dat er alleen kwalitatieve verkopers op het platform hun horloges mogen aanbieden. Hier profiteer je van als koper!

Expertise en meerdere disciplines vereist

Om een maatwerk platform te ontwikkelen is een goede voorbereiding essentieel. Hiervoor zijn alle disciplines die binnen Every Day aanwezig zijn betrokken binnen dit project. Op basis van de ontwikkelde brandguide hadden we een uitgangspunt hoe het platform er visueel uit moest komen te zien. Maar dat was slechts het begin.

Samen met het team van WRISTLER hebben we in meerdere sessies naar zowel een technisch- als functioneel ontwerp toegewerkt om alle wensen en eisen (user stories) in de flowchart en wireframes te verwerken. Vanuit die blauwdruk zijn we aan de slag gegaan met de visuele uitwerking in de vorm van een webdesign. Daarna zijn we gestart met ontwikkeling.

Security & keuze betaalprovider

Een aantal zaken zijn bij een handelsplatform – naast een gedegen voorbereiding -noodzakelijk. Het is belangrijk dat de algehele security op orde is en de transacties moeten veilig gedaan kunnen worden.

Om deze reden hebben we gekozen gebruik te maken van de gerenommeerde betaalprovider Stripe. Deze internationaal opererende partij biedt veel mogelijkheden en maakt het tevens mogelijk om hogere transacties te kunnen verwerken. Iets dat niet alle betaalproviders ondersteunen. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat elke verkoper binnen Stripe automatisch een eigen betaalomgeving krijgt waarin hij de gehele transactie op de voet kan volgen.

+1200 horloges direct na lancering

Tijdens ontwikkeling zijn er een aantal Nederlandse juweliers aangehaakt om in de testfase een pilot te draaien met het platform. De waardevolle input en feedback die zij hebben geleverd is direct meegenomen in de lancering van de eerste versie (MVP). In de markt reageerde men erg enthousiast en dit resulteerde dat er kort na lancering direct een groot aantal advertenties te vinden was op WRISTLER. Een vliegende start!

Op moment van schrijven zijn er al meer dan 2200 horloges uit het exclusieve segment te vinden op het platform. En zijn er niet alleen Nederlandse maar ook Belgische, Duitse en Italiaanse juweliers en gecertificeerde handelaren aangesloten. Gewoonweg omdat er in de Internationale horlogemarkt behoefte is aan veilig en transparant zaken doen. More to come!

Klaar voor een digitaal avontuur?

Wij denken graag met je mee!

Start intake

Meer cases

Bekijk meer werk
Cases

Jouw merk toevoegen
aan onze succesverhalen?

Sta jij binnenkort ook in dit mooie lijstje met namen? Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal en ambities. Laten we samen het maximale uit jouw merk halen.

Scroll naar boven